zaterdag 26 mei 2018

Günther Förg, A Fragile Beauty



Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert van 26 mei t/m 14 oktober een overzichtstentoonstelling van de Duitse kunstenaar Günther Förg (1952–2013). A Fragile Beauty toont het oeuvre van een rebelse geest die kritisch en speels maar ook uiterst serieus en grondig de canon van de moderne kunst ter discussie stelde.
















Förg werd gedreven door een grenzeloze hang naar vrijheid, door liefde voor experiment en liet zich inspireren door grote voorgangers en tijdgenoten. Hij verkende de grenzen tussen de verschillende beeldende disciplines die hij naast en door elkaar gebruikte en hanteerde uiteenlopende materialen zoals brons, lood, gips en spiegelend glas. Essentieel voor zijn tentoonstellingen was de manier waarop hij de architectonische ruimte, inclusief deuren en ramen, tot onderdeel van zijn werk maakte.

A Fragile Beauty omspant Förgs volledige oeuvre en accentueert de spanning en subtiliteit van zijn experimentele en radicale benadering. In de geest van de kunstenaar heeft elke zaal een eigen karakter. Te zien zijn onder meer Förgs vroege monochrome schilderijen, zijn kleurstudies, (architectuur)foto’s, sculpturen en late spot paintings

Bron: Stedelijk Museum

---
pmc © 26 mei 2018

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.