woensdag 28 oktober 2020

Een goed voorbeeldIn Nederland (en veel andere landen) wil het maar niet lukken om het coronavirus onder controle te kregen. Wat de verantwoordelijke mensen van de regering en het RIVM ook bedenken, het werkt niet. Nederland word in Aziƫ stiekem uitgelachen om hun beleid om het virus te bestrijden. Ik zeg als sinds de zomer, neem nou eens een voorbeeld aan Taiwan.

Al 200 dagen geen interne besmetting in Taiwan

Taiwan staat vandaag stil bij een coronamijlpaal. Het Aziatische land heeft al 200 dagen geen mens-op-menstransmissie van het coronavirus gemeld. Wel zijn er enkele gevallen bekend waarbij iemand het virus uit het buitenland heeft meegenomen. In totaal zijn er in het land, waar 23 miljoen mensen wonen, slechts 553 coronabesmettingen en zeven gerelateerde doden bekend.

De gezondheidsautoriteiten stellen dat de lage cijfers aan de succesvolle aanpak, die bestaat uit grootschalig en vroegtijdig testen en het streng monitoren van besmette Taiwanezen. Ook sloot het eiland zeer vroeg de grenzen voor reizigers uit Wuhan, de Chinese stad waar het virus voor het eerst officieel werd vastgesteld.

Bron: NOS.nl

---
pmc © 28 oktober 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.