zondag 12 juli 2015

Gent Jazz Festival


Bij aankomst op vrijdag 10 juli nog twee kaartjes kunnen bemachtigen voor de zondag van het Gent Jazz Festival met als hoofdact: Lady Gaga & Tony Bennett. We zaten weliswaar op de laatste rij, maar konden alles goed zien en volgen.
Verder waren er nog een aantal goede en kwalitatieve acts te zien, zoals Michel Bisceglia en het Bill Charlap Trio.
Ik moet zeggen dat het geluid van alle optredens van een zeer goede kwaliteit waren.


Het Gent Jazz Festival is een meerdaags jazzfestival in de Belgische stad Gent. Het muziekfestival vindt elk jaar plaats in juli op de Bijlokesite. Het werd voor het eerst georganiseerd in 2002 onder de naam Blue Note Festival en vond toen nog plaats in het Gravensteen en op de Bijloke. Vanaf 2003 vond het festival telkens plaats op De Bijloke. In 2006 veranderde de naam in Blue Note Records Festival om in 2008 de naam Gent Jazz Festival aan te nemen.

Op Gent Jazz Festival komen zowel internationale mainstream en avant-gardejazz aan bod, als fusion van jazz met andere muziekstromingen. Tijdens de beginjaren viel het festival telkens samen met de Gentse Feesten. Na enkele jaren werd dit wat verschoven en nu valt enkel nog het laatste weekend van het festival samen met de Gentse Feesten.

Gent Jazz Festival

---
pmc © 12 juli 2015