donderdag 22 oktober 2015

Het paard van Troje

Stel je nou eens voor, dat tussen al die honderdduizenden vluchtelingen, een paar honderd IS strijders zitten. Je kunt er op wachten dat er in Europa binnenkort een terroristische aanslag zal plaatsvinden. De angst in veel grote Europese Steden zal toenemen. En waarom? Omdat de politiek in Europa het zo nodig vind om continu de verkeerde landen (met name Amerika en Israƫl) te moeten steunen.
We hebben nog steeds niks geleerd van de wereldwijde bemoeienissen van Amerika dat vooralsnog alleen maar heel veel ellende en verdeeldheid heeft teweeggebracht. Laat elk land zijn eigen problemen oplossen zonder hulp en bemoeienissen van grootmachten. 'IS' is het probleem van alle moslims wereldwijd, laat deze gelovige moslims dan ook het probleem 'IS' elimineren en oplossen.

Oorlog voeren in de naam van een God (Godsdienstoorlog) is sowieso al bezopen en krankzinnig, er bestaat verdomme helemaal geen God. God schiep de hemel en aarde met alles erop en aan in zeven dagen. Aan m'n hoela, een of andere fantasierijke schrijver schreef ooit waarschijnlijk in zeven dagen een boek en noemde het 'de Bijbel'. Een boek over waarde en normen met leuke verhalen en anekdotes. Die waarde en normen kun je op allerlei manieren interpreteren, het schijnt dat de Bijbel eigenlijk een fascistisch handboek is voor gepermitteerde gruweldaden. Niet God heeft de mens geschapen, maar de mens heeft God geschapen. Op deze manier hebben de leiders van diversen religies iets om gelovige en niet gelovige bang te maken, te onderdrukken en straffen. Geloof en religie is het synoniem voor oorlog, dood en verderf.
UPDATE: 3 november 2015

Filmpje: ‘Wat een fascisme! Jezusmina!’ Dimitri Verhulst over de Bijbel

Dimitri Verhulst sprak vanavond over Bloedboek in Pauw. Een niet heel erg positieve kijk op de Bijbel komt daaruit naar voren. Twaalf minuten exegese.---
pmc © 22 oktober 2015