vrijdag 4 december 2015

Voor de trein...
...springen!

Naast station Amsterdam Lelylaan staat sinds donderdag 29 oktober een oud NS treinstel. Twee wagons van de uitgerangeerde trein gaan in de toekomst dienen als restaurant.

De trein moet volgens de initiatiefnemers van Urban Space Agency "de buurt gaan verbinden". Rondom de trein wordt een "dorpje" gecreƫerd waar mensen gaan wonen en ondernemers uit Nieuw-West zich kunnen vestigen. Het dorp, dat 'Arrival Place' gaat heten, wordt op een duurzame manier gebouwd met houten hergebruikte units en andere hergebruikte materialen. "In het dorpje gaan ongeveer veertig mensen wonen. Dat kunnen zowel studenten als vluchtelingen zijn. Ondernemers uit de buurt kunnen voor een redelijke prijs een ruimte huren. De trein moet het centrale middelpunt van het dorp worden. Het is de bedoeling dat de trein en de rest van Arrival Place voor minimaal vijf jaar bij station Lelylaan blijft staan.

Aan de graffiti te zien mogen ze wel opschieten, voor je het weet is het hele treinstel gesloopt of uitgebrand, Oud en Nieuw staat namelijk ook nog voor de deur. Er is geen deugdelijke afrastering of beveiliging.

Bron: NU.nl
---

UPDATE: donderdag 28 juli 2016

Er komt toch geen restaurant in een oude trein bij station Lelylaan.

Het vorig jaar geplaatste treinstel zal mogelijk weer door de NS worden weggehaald, zo zegt stadsdeel Nieuw-West tegen De Westkrant. De initiatiefnemer, het bedrijf Urban Space Agency, is namelijk failliet verklaard nadat ze geen uitbater kon vinden.

Lees ook: Buurt wil af van braakliggend terrein Lelylaan
Het treinstel zou de kern worden van een tijdelijk dorpje bij station Lelylaan en moest uitgroeien tot een nieuwe, alternatieve hotspot. In het dorpje zouden ook tientallen zeecontainers komen met plek voor winkeltjes of kunstenaars.

Bron: AT5

---
pmc © 4 december 2015