vrijdag 11 september 2020

Staaroperatie deel 2Gisteren ben ik aan mijn rechteroog geopereerd in het Oogheelkundig Centrum in Zaandam door dokter Michel Zaal.
De operatie was deze keer zo gepiept, binnen 'n kwartier stond ik weer buiten. De voorbereiding (druppelen) duurde langer dan de ingreep. Nadat mijn oog voldoende was verdoofd door het druppelen, werd ik in de stoel naar de OK ruimte gereden. Daar werd ik in de stoel plat gelegd en rondom mijn oog ontsmet met jodium. Daarna werd mijn hoofd afgedekt met een doek met een gat voor het rechteroog. Eerst kreeg ik nog een verdovingsprik in het oog, daarna werd er een sneetje gemaakt bovenin het oog en werd er een buisje in mijn oog geplaatst die de lens wegzuigt. Na ongeveer 5 minuten was dit klaar en werd de nieuwe (kunststof)lens geplaatst, dit alles gebeurd met hightech computergestuurd gereedschap. Toen dit klaar was werd de snede bovenin mijn oog gehecht.
Het viel dus reuze mee met het nare licht waar ik de vorige keer last van had omdat het toen veel langer duurde (bijna een half uur). Deze keer had ik ook 10 mg diazepam van te voren gehad om meer te ontspannen. Ik kan niet zeggen dat ik deze keer meer ontspannen was, wel toen ik weer thuis was heb ik bijna anderhalf uur geslapen en kon maar niet wakker worden.
Vanochtend mocht het oogkapje af. Ik kan niet echt zeggen dat mijn zicht verbeterd is zoals bij het linkeroog, misschien komt dat nog. Volgende week zaterdag op controle en 30 oktober word er gekeken of ik nog een bril nodig heb, ik ben benieuwd. Wordt vervolgd.
---
pmc © 11 september 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.