woensdag 6 januari 2021

Het gaat nu erg snelGisteren dinsdag 5 januari was ik in het ziekenhuis voor bloedprikken, uitslag en een gesprek met mijn hematoloog. Het gaat niet goed (en dat voel ik ook). De medicatie remt de leukemie onvoldoende en dat is niet het enige probleem zei mijn dokter, mijn lichaam raakt uitgeput en infecties en koorts liggen op de loer. Ook mijn longen gaan nu hard achteruit. Mijn dokter spreekt nu gezien mijn situatie over een prognose van enkele weken. Naast de pijn (waar ik nu Fentanyl pleisters voor krijg), kan ik nu nauwelijks meer lopen. Ik zal binnenkort nog alleen op bed kunnen liggen.
Mijn dokter in het VUmc heeft gisteren meteen de huisarts ingeschakeld, deze is bij mij langs geweest. Zo lang er nog geen plek is in het Hospice Kuria (waar ik ben aangemeld) word er nu thuiszorg opgestart. Ook heb ik met mijn huisarts euthanasie besproken mocht het hospice niet doorgaan. Een goede vriendin (Coby) die ook mijn contactpersoon is gaat mij daarbij helpen.
Het gaat ineens erg snel allemaal en had nog veel willen doen. Mijn hoofd wil nog wel, maar mijn lichaam werkt niet meer mee. Ik zal de regie nu uit handen moeten geven wat natuurlijk erg moeilijk is. Het einde is nabij en ziet er niet leuk uit, helaas. Dit is waarschijnlijk mijn laatste blog. Bedankt voor het lezen en het gaat jullie goed.

UPDATE:
Ik heb net een telefoontje gehad van het hospice Kuria in Amsterdam.
Er is een plekje vrij, morgenvroeg (donderdag 7 januari) om 10.00 uur kan ik er terecht.
Ik ben blij dat er dan 24/7 voor me gezorgd word.

---
pmc © 6 januari 2021

2 opmerkingen:

 1. Lieve, lieve Petra .
  Zo vreselijk verdrietig dat het niet goed gaat. Ik had je graag beter willen leren kennen. Ik vind je een fijn mens en bewonder je om je sterkte.
  Dat "ze" goed voor je gaan zorgen in Kuria, dat hoop ik . Laat je maar lekker verwennen. Dat verdien je !
  Fijn dat we vanmorgen nog even hebben kunnen koffiedrinken.
  Ik ga je missen.
  Maar... je bent nog niet van me af.
  Hopelijk kan ik je volgende week bezoeken.
  Ik app. je om een afspraak te maken.
  Lieve Petra, ik wens je héél veel moed en sterkte.
  Met liefs van buurvrouw Henja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Henja, bedankt voor je reactie en mooie woorden. Ik zit hier in een mooie grote kamer en fijne omgeving met lieve mensen. We zien elkaar volgende week. Groetjes van Petra.

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie.