zondag 29 november 2020

ZiekDe afgelopen dagen merk ik goed dat het niet goed gaat met mijn gezondheid. Het fietsen gaat echt niet meer, ik krijg de trappers amper rondgedraait. Ook het traplopen is zeer vermoeiend, zeker het laatste stukje ben ik buiten adem. Dit zijn allemaal kenmerken van een te laag Hemoglobine (Hb). Ik heb dit al twee keer eerder meegemaakt, in 2014 en 2017. Een bloedtransfusie van rode bloedcellen doet dan wonderen. Helaas is dat maar van korte duur. Na drie dagen voel je weer de energie en kracht weglopen.
Vandaag weer lekker 'gezond' gekookt en gegeten. Het is een beetje dubbel, gezond leven is geen gerantie dat je ook daadwerkelijk bespaart blijft van allerlei nare ziektes.
Vandaag is het ook precies 7 jaar geleden dat ik mijn laatste peuk heb gerookt. En overmorgen op 1 december heb ik een PET-scan van mijn longen 'verdenking niet-kleincellige longcarcinoom'. Dat is de beloning voor het stoppen met roken, erg dubbel allemaal. De aanleiding was de CT-scan longen van afgelopen maandag waar tumoren zichtbaar waren. Op 1 december in de middag heb ik nog ook een beenmergonderzoek omdat er blasten in mijn bloed zijn aangetroffen, recidief van de leukemie zou aannemelijk kunnen zijn.
Ondertussen ken ik mijn lichaam heel goed en weet wanneer het echt fout is. De afgelopen 10 jaar heb ik veel voor mijn kiezen gehad. Vrijdag 4 december a.s. een gesprek met de hematoloog, dan zijn de eerste resultaten bekend van het beenmergonderzoek. Waarschijnlijk weet ik dan ook meer hoe het met mijn longen is gesteld.
Het is belangrijk dat er de komende tijd goed word samengewerkt door beide specialisten, ik ben benieuwd naar de resultaten van beide onderzoeken en wat evetueel het behandelplan is. Het leven is niet oneindig, het kan misschien nog even een tijdje gerekt worden.

---
pmc © 29 november 2020

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.